Sjuhärad

Utbildningar som medlemmar i Sjuhärad kan söka:

”Hur är det jämställt, egentligen?”

– lokal jämställdhetspolitik för arbetarrörelsen

Är du kommunpolitiskt aktiv och vill öka jämställdheten i din kommun? Då är det här kursen för dig!

Kursledare är Maria Arkeby, utgivare på Tankesmedjan Tiden och Nina Unesi, förbundssekreterare S-Kvinnor.

Sista ansökningsdatum: 9 januari 2023
Kursdatum: 9 januari – 16 juni 2023
Målgrupp: Medlemmar

Funktionsutbildning

För att vara starka i en ny tid krävs att vi går tillbaka till grunden för vår verksamhet och vitaliserar den. Det är i vår partiorganisation vi stärker socialdemokratin, utvecklar politik och bygger för framtida segrar!

Den här funktionsutbildningen syftar till att stärka ledare i tio grundläggande funktioner, allt från ordförande till valberedare och ledamot i arberarkommun eller S-förening (i mån av plats).

Utbildningen riktar sig till dig som är ny i ditt uppdrag likväl som dig som vill friska upp dina kunskaper och få tips och idéer.

Sista ansökningsdatum: 16 juni 2023
Datum: 9-10 september 2023
Målgrupp: Förtroendevald

S-handledare, certifieringskurs

– Brinner du för folkbildning och vill stötta dina partikamrater på våra ledarskapskurser? Då borde du blir S-handledare

Som S-handledare jobbar du med återkoppling till deltagare på S i VGR och Hallands gemensamma politiska distanskurser i Socialdemokratiskt ledarskap. Kursen är en ettårig distansutbildning som genomförs parallellt med praktik på en distanskurs i ledarskap tillsammans med en erfaren S-handledare. Kursen arrangeras av socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen och Halland i samarbete med Arbetarrrörelsens folkhögkola i Viskadalen.

Sista ansökningsdatum*: Ansökan sker löpande
Kursdatum**: 9 januari – 15 december 2023
*ansökan sker löpande under året
**kursstart sker löpande under året
Målgrupp: Förtroendevald

Förtryck i hederns namn

– Fler än 100 000 barn och ungdomar i Sverige växer upp under hedersnormers begränsningar och förtryck. Dessvärre har samhället många gånger saknat relevant kunskap för att förstå signalerna och kunna agera mot hedersförtrycket.

Lär dig mer om hedersförtryckets olika ansikten. Denna distanskurs ger dig en introduktion till en fördjupad teoretisk förståelse av hedersförtryck och hur detta kan förebyggas. På kursen medverkar lärare och gästföreläsare med stor kunskap och erfarenhet av ämnet. Kursen arrangeras i samverkan mellan Arbetarrrörelsens folkhögkola i Göteborg, föreningen Varken hora eller kuvad (VHEK), tankesmedjan Tiden och Aktuellt i Politiken.

Sista ansökningsdatum: våren 2023
Kursdatum: hösten 2023
Målgrupp: Medlem

Att leda partivänner E

– För en dynamisk folkrörelse är det idéburna ledarskapet en av hörnpelarna

Utvecklas och stärk dig i rollen som gruppledare för Socialdemokraterna i Kommun-, region- eller partiorganisation tillsammans med partikamrater från hela Västsverige på denna ettåriga distansutbildning i ledarskap för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen och Halland i samarbete med Arbetarrrörelsens folkhögkola i Viskadalen.

Nu kan du göra en intresseanmälan och få mail när ansökan är öppen.
Kursdatum: 15 januari – 20 december 2024
Målgrupp: Förtroendevald

Att vara lokalpolitiker K (2023-2024)

– För en dynamisk folkrörelse är det idéburna ledarskapet en av hörnpelarna

Utvecklas och stärk dig i rollen som förtroendevald ledamot eller ersättare tillsammans med partikamrater från hela Västsverige på denna ettåriga distansutbildning i ledarskap för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen och Halland i samarbete med Arbetarrrörelsens folkhögkola i Viskadalen.

Nu kan du göra en intresseanmälan och få mail när ansökan är öppen.
Kursdatum: 14 augusti 2023 – 7 juni 2024
Målgrupp: Förtroendevald

Arbetarrörelsens digitala mediedagar

Vad krävs för att sätta den politiska och mediala dagordningen lokalt?

Hur kan arbetarrörelsen bygga upp egna plattformar och kanaler för både nyhetsförmedling och opinionsbildning i kommuner och medieområden runt om i landet?
Välkommen till en inspirerande helg på Viskadalen Kurs & Konferens – med seminarier, nätverksmöjligheter och workshops.

Sista ansökningsdatum: Nytt datum kommer
Datum: Hösten 2023 – nya datum kommer inom kort
Målgrupp: Medlemmar

S i Väst studiekonferens 2023

Dags att planera in årets roligaste konferens för studieledare, handledare och anställda i SAP, ABF och VSAF för politiska kurser.

Välkommen på S i Väst årliga studiekonferens på Arbetarrörelsens Folkhögskola i Viskadalen.

Sista ansökningsdatum: ansökan öppnar i mars
Datum: 13-14 oktober 2023
Målgrupp: Förtroendevald

Välfärdsdagarna

Köer inom sjukvården, en segregerad skola med orättvis betysättning och brist på utbildad personal i äldreomsorgen. Problemen inom välfärden är stora, men vad beror dom på? Hur kan lösningar se ut?

Den här helgen är till för dig som vill öka din kunskap om välfärdens behov och tänka nytt kring dess lösningar. Syftet är att ge deltagarna en fördjupad förståelse för hur välfärden ser ut idag och inspirera till idéer om hur den blir bättre imorgon.

Sista ansökningsdatum: Nytt datum kommer
Datum: Hösten 2023 – nya datum kommer inom kort
Målgrupp: Medlemmar